top of page

Autodesk Fusion Mart Güncellemesini Keşfedin



Bu Baharda, malzeme listesi (BOM), çizimler perspektif görünümleri ve eklemeli düzenleme bileşen önceliklendirmesi gibi yeni özellikler de dahil olmak üzere sizin için pek çok heyecan verici şey hazırlıyoruz. Ayrıca yeni ve geliştirilmiş projeler deneyimini, yeni üretim sürdürülebilirlik öngörüleri eklentisini ve elektronik çalışma alanına yönelik çeşitli önemli güncellemeleri sunmaktan heyecan duyuyoruz. Ancak ayrıntılara dalmadan önce, bu sürümün bazı önemli yönlerini vurgulayalım:


Veri yönetimi

  • Yeni malzeme listesi

  • Autodesk Fusion'da yeni ve geliştirilmiş projeler

  • Yapılandırmalar için yeni manage extension desteği (Manage Extension)


Tasarım ve çizimler

  • Çok sayıda konfigürasyon tablosu iyileştirmeleri

  • Çok sayıda bağlantı elemanı kitaplığı iyileştirmesi

  • Yeni çizimler perspektif görünümleri

  • Yeni çizimler min/maks snap noktası seçeneği


Üretken tasarım ve simülasyon (Simülasyon Uzantısı)

  • Üretken tasarımda kurulumu basitleştirmek için yeni başlangıç ​​şekli seçeneği

  • Senkronize animasyon artık enjeksiyon kalıplama simülasyonu için karşılaştırma'da mevcut

  • Enjeksiyon kalıplama simülasyon malzemesi veritabanı güncellemesi


Elektronik

  • Yeni via stitching

  • CSV'ye yeni simülasyon verilerini aktarma

  • Çeşitli kullanılabilirlik geliştirmeleri

  • Yeni çapraz konuşma analizi (Sinyal Bütünlüğü Uzantısı)


Üretim

  • Yeni katkı düzenleme bileşen önceliklendirmesi

  • Geçişleri kırp, sil ve giriş noktalarını taşı değişiklikleri artık gelişmiş talaş ve döner kontur için mevcuttur

  • Tornalama için yeni diş açma içeriden parametreler

  • Yeni tutucu ve montaj ölçme uzunluğu tanımı

  • EOS P serisi SLS makineleri için ek yazdırma ayarı kontrolü


API

  • Mesh iş akışları için yeni API özellikleri

  • Yeni yapılandırmalar yazma API desteği


Mart 2024 Sürümündeki Yenilikler



DİKKAT: Mart 2024'ten sonra önemli işletim sistemi desteği bilgileri


Mart 2024 ürün güncellemesi itibariyle Fusion artık macOS 11 Big sur'u tam olarak desteklemeyecektir. 

Fusion'ı en yeni ve en iyi sürümler için geliştirmeye devam edebilmemiz için güncel kalmalı ve eski işletim sistemi sürümlerine yönelik desteği sonlandırmalıyız. Mümkün olduğu kadar uzun süre çeşitli işletim sistemlerini desteklemeye çalışsak da, bu genellikle daha yeni teknolojiyi benimseme ve geliştirme verimliliği pahasına olur. Eski desteği kaldırmaktan kazandığımız şey, en yeni ve en iyi teknolojilerden yararlanma yeteneğidir.


Veri yönetimi


Yeni Fusion malzeme listesi



Beklediğiniz an geldi, bu güncellemeyle birlikte Malzeme Listesi geldi! Malzeme Listesi (BOM), tasarımcıların ve makine mühendislerinin tasarımlarına dayalı olarak çok düzeyli ürün yapılarını kolayca keşfetmelerine ve Fusion Team Participant'ı kullanarak alt tüketicilerle BOM bağlantısını paylaşmalarına olanak tanır.


Malzeme Listesi ile sütun görünürlüğünü ve konumunu ayarlayarak bileşen özelliklerini görüntüleyebilecek, Malzeme Listesi ile tasarım arasında çapraz seçim ve vurgu yapabilecek ve bileşen örneklerinin toplu miktarlarını görebileceksiniz.


Tasarım geliştikçe malzeme listesi kaydedilecek ve kullanıcıların, ürün ağacının nasıl geliştiğini görmek için zamandaki tarihsel bir noktaya geri dönmelerine olanak tanınacak. BOM özelliklerini kullanan manage extension müşterileri, ürün reçetesini hem çalışır durumda hem de yayınlanmış durumda görüntüleyebilecek ve kullanıcıların doğru verileri doğru zamanda almasına yardımcı olacaktır.


Not: Araç çubuğunuzda malzeme listesini hemen göremezseniz endişelenmenize gerek yoktur. Önümüzdeki birkaç hafta içinde BOM'u yavaş yavaş yayınlayacağız. Yani bugün göremiyorsanız, çok kısa sürede bu işlevi kullanabileceksiniz. Kademeli bir yaklaşım benimseyerek bu güçlü özelliği Fusion ekosistemine sorunsuz bir şekilde entegre etmeyi hedefliyoruz.


Yapılandırmalar için Manage Extension desteği



Manage extension komutları, dış referanslardan oluşan yapılandırmaları yönetmek için geliştirildi. Artık harici referanslardan oluşan konfigürasyonlara öğe numaraları atanabilir ve hızlı sürüm veya değişiklik siparişleri yoluyla serbest bırakılabilir.


Yeni ve geliştirilmiş projeler

Daha ayrıntılı kontroller, yeni geliştirilmiş roller ve gruplar içeren yeni bir proje türünü kullanıma sunduğumuzu paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yeni proje türü aşağıdakileri sağlar: 


Ayrıntılı erişim kontrolü

Artık hem üyelere hem de gruplara farklı düzeylerde roller atayabilirsiniz: proje, klasör ve hatta alt klasör. Örneğin, önemli verileri korumak için birini proje düzeyinde görüntüleyici olarak atayabilir, bu kişiye belirli bir alt klasörde editör rolü vererek tasarım düzenlemeleri yapmasına olanak sağlayabilirsiniz. 


Gelişmiş roller

Ekip üyelerinin doğru düzeyde erişime sahip olabilmesi için yeni roller geliştirdik ve ekledik.

  • Görüntüleyici rolü (Geliştirilmiş): İçeriklerin indirilmesini korurken üyelerin Fusion'daki projeleri görmesine izin vermek için izleyici rolümüzü geliştirdik. 

  • Okuyucu rolü (Yeni): Yöneticilerin önemli verileri güncellenmekten korumasına olanak tanıyan yepyeni bir rol. Bu yeni rol, kullanıcıların verileri açmasına, erişmesine ve referans vermesine olanak tanır. Önemli tasarımlara ve sık kullanılan parçalara güvenli bir şekilde referans vermek, okuyucu rolünü bir kullanıcıya veya gruba uygulamanın bir örneğidir. 

  • Yönetici (Yeni): Bu yeni rol, bir üyenin, dosyaları kalıcı olarak silmek için tam yönetici ayrıcalıklarına sahip olmadan kullanıcıları yönetmesine olanak tanır. Bu izin önceki proje yöneticisi rolüyle birleştirildi. 


Gruplar



Üyelerinizi  , belirli bir sorumluluğu veya görevi paylaşan üyelerden oluşan gruplarla yöneterek zamandan tasarruf edin. Birçok ekip üyesine aynı anda rol atamanın daha kolay bir yolunun sağlanması konusunda herkesin geri bildirimlerini duyduk. Artık her üye için rolleri yönetmenize gerek yok. Kendi gruplarınızı oluşturabilir, kullanıcı ekleyebilir ve rol atayabilirsiniz. Oluşturulan tüm yeni gruplar merkez çapında kullanılabilir. Aynı anda birden fazla kişi için hızla izin atayabilir ve erişimi yönetebilirsiniz. 


Güncelleme

Oluşturduğunuz tüm yeni projeler yukarıda özetlenen yetenekleri içerecektir. Bu yeni yeteneklere sahip olmak için mevcut projelerinizi yükseltmek de kolaydır. Projeniz şu anda Açık, Kapalı veya Gizli olsun, nasıl yükselteceğinizi buradan öğrenin .  


Kullanılabilirlik


Yeni tercih: görünüm geçişlerini atlama seçeneği



Görünüm geçişlerini atlamak için yeni bir tercih seçeneği sunmaktan heyecan duyuyoruz: Bu seçenek, Genel → Görünüm geçişlerini canlandır altındaki kullanıcı tercihlerinde bulunur .


Bu seçeneğin işaretini kaldırarak, animasyonu atlamayı seçebilir, böylece Görünüm Küpü veya Tarayıcı Ağacı aracılığıyla adlandırılmış görünümler arasında geçiş yaparken performansı artırabilirsiniz. Bu aynı zamanda Çizime Otomatik Bak ve Çizimi Bitir komutları için de geçerlidir.


Araç çubuğu bölümlerini yeniden düzenlemeye yönelik yeni yetenek

Daha önce Fusion'ın araç çubukları, araç çubuğunun bazı komut simgelerinin gizleneceği şekilde sıkıştırılması durumunda komut simgelerinin sırasının yeniden düzenlenmesine izin vermiyordu. Bunun, çözünürlüğünüz veya DPI ölçeğiniz daha geniş bir uygulama penceresine izin vermiyorsa, herhangi bir araç çubuğu özelleştirmesinin engellenmesi gibi talihsiz bir yan etkisi vardı. Mart sürümüyle birlikte bu sınırlama kaldırıldı ve görünür komut simgelerinin bazıları, araç çubuğu genişliği kısıtlamaları nedeniyle şu anda görünümden gizlenmiş olsa bile yeniden düzenlenebiliyor.


STL ve OBJ'ye geliştirilmiş dışa aktarma

Mart 2024 güncellemesi itibarıyla STL ve OBJ'ye aktarım önemli ölçüde iyileştirildi. Artık hem Sağ Tıklama dışa aktarma hem de Dosya dışa aktarma işlemleri yerel çevirmeni kullanacak ve bu da keyfini çıkarmanız için çok daha güvenilir bir deneyim sağlayacak.


Performans güncellemeleri


Her güncellemede ekibimiz, keyif alacağınız daha iyi, daha güçlü ve daha hızlı bir deneyim yaratmak için birlikte çalışır. Bu Mart ayında Fusion'a getireceğimiz bazı performans iyileştirmelerine bir göz atalım:


Yerinde düzenleme altında çizim objesi oluşturma performans iyileştirmeleri


  • Taşıma, ölçeklendirme ve ölçme komutları için pencere seçimi artık belirli tasarımlarda 10 kata kadar daha hızlı.

  • Yerinde düzenle altındaki çizim komutları önemli ölçüde geliştirildi; bu, özellikle etkin olmayan şeffaf bileşenlerin üzerine gelindiğinde fark edilir.

  • 'Yanıt vermeme' süresini yönetilebilir bir süreye indirerek belirli tasarım dosyalarını kaydetme performansı iyileştirildi.

  • Genişleyen tarayıcı düğümü ve yerinde düzenleme, daha önce oluşturulan beklenmedik büyük miktarlardaki görünmez iş parçacıklarının neden olduğu performans sorunlarını gidermek amacıyla çeşitli veri kümeleri için iyileştirildi.

  • Büyük miktarda SMT dosyasını içe aktarırken zaman ve bellek maliyetleri artık azaldı.

  • Mirror komutu artık belirli tasarım dosyaları için 1,4 kat daha hızlı çalışıyor.

  • Bazı çizim dosyaları için parametreyi değiştirme işlemi artık 1,8 kat daha hızlı çalışıyor.

  • Bazı tasarım dosyaları için çizim oluştur ve çizimi iptal et iletişim kutusunun performansı %68 ile 6,4x arasında değişen iyileştirmelerle artırıldı.

  • Bazı tasarım dosyaları için BreakLink, Isulate, SelectByBoundary, ExpandDocumentSetting vb. derleme komutlarının performansı %41 ile 48x arasında değişen iyileştirmelerle iyileştirildi.


Tasarım

Yapılandırma iyileştirmeleri


Yapılandırma tablosunda satırları ve sütunları yukarı-aşağı ve sola-sağa manuel olarak taşıma


Artık yapılandırma tablosunda satırları ve sütunları manuel olarak taşıma olanağına sahipsiniz. Bunu yapmak için tablonun sol tarafındaki yapılandırma tablosunda sağlanan düğmeleri kullanın.


Yapılandırma seç iletişim kutusundaki yeni arama alanı


Yapılandırmalar iletişim kutusundaki yeni arama alanı seçeneğiyle aradığınızı daha hızlı bulun. Aramayı bir filtreleme aracı olarak kullanarak, konfigürasyonları seç iletişim kutusundaki ilgili konfigürasyonları hızlı bir şekilde daraltabilirsiniz.


Bağlantı elemanı kitaplığı iyileştirmeleri


Ekim 2023'te , ürün içi bir kitaplığı kullanarak bağlantı elemanlarını modelinize hızlı ve verimli bir şekilde eklemenizi sağlayan, oyunun kurallarını değiştiren bir özellik olan Bağlantı Elemanı Kitaplığı'nı piyasaya sürdük. O zamandan bu yana geri bildirimlerinizi aktif olarak dinliyoruz ve ihtiyaçlarınıza en uygun özelliği geliştirmek için çalışıyoruz. Bu yürüyüşte aşağıdaki geliştirmeler yapıldı.


Yeni bağlantı elemanı favorileri



Sık Kullanılanlar, sık kullanılan parçalardan oluşan bir alt küme oluşturmanıza olanak tanıyarak bağlantı elemanı yerleştirme verimliliğini artırır. Aramaya, göz atmaya gerek kalmadan bu bölümlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.


Yeni bağlantı elemanını değiştirin



'Bağlantı Elemanını Değiştir' komutu, bir tasarımdaki mevcut standart parçayı farklı bir türle değiştirme olanağı sunar. Örneğin altıgen başlı cıvata, alyan başlı cıvatayla değiştirilebilir.


Bağlantı elemanı kitaplığı geliştirmeleri


Havşa başlı bağlantı elemanlarını yerleştirirken istenen geometriyi seçme süreci basitleştirildi. Artık yerleştirme sırasında konik yüzün dairesel kenarlarını seçme seçeneğiniz var.


Bağlantı elemanı yığınlarının yapımında üretkenlik artırıldı ve artık pulların veya somunların cıvatalara tek tıklamayla yerleştirilmesine izin veriliyor.

İçerik de genişletildi. 7 yeni ISO tabanlı ulusal standardı kapsayan 1000'den fazla standart parça ailesi eklenmiştir.

İsveççe

SS

Fince

SFS

Slovak

STN

Çek

ČSN

İspanyol

UNE

Lehçe

PN

İtalyan

ÜNİ

Geri bildirimlerinize yanıt olarak ANSI, DIN ve ISO dahil olmak üzere çeşitli ulusal standartlara uygun olarak başsız vida olarak da bilinen 199 adet ayar vidası ekledik . Bu ilaveler arasında en sık talep edilen standart parçalardan biri olan DIN 913'ü bulacaksınız.


Ek iyileştirmeler

Tarayıcı bileşenleri için RMB menüsüne eklenen Xref bileşenleri için kaldır

Geçmişte, bir dış referansı temsil eden zaman çizelgesi düğümünde sağ tıklama menüsünü kullanarak bir dış referansı kaldırabiliyordunuz. Artık doğrudan bir xref tarayıcı bileşenine sağ tıklayıp Kaldır'ı kullanabilirsiniz.



Çizimler


Yeni perspektif görünümleri



En çok beklenen çizim özelliklerinden biri artık mevcut. Dar veya geniş odak uzunluklarını kullanarak modelinizin perspektif görünümlerini oluşturun. Perspektif görünümler, ortografik görünümlerde mümkün olmayan bir derinlik hissi sağlar. Perspektif görünümleri nesneleri gerçek hayatta nasıl gördüğümüzü daha doğru temsil eder; bu nedenle kullanım kılavuzlarında veya montaj belgelerinde sıklıkla kullanılırlar.


Yeni eğri Min/Maks yakalama noktası



Eğri kenarın en uzak noktasına kadar ölçümlendirmeyi kolaylaştıran yeni bir yakalama noktası boyutlara eklendi. Boyutları yerleştirirken sağ tıklama menüsünde artık "Eğri X/Y Min/Maks" adı verilen yeni bir yakalama seçeneği bulunuyor. “Eğri X/Y Min/Maks” yakalamasının seçilmesi, kavisli bir kenarın en uzak noktasına kadar ölçümlendirme yapmanızı sağlayacaktır.


Kesit görünümü düzenlemelerinin geliştirilmiş performansı



Bir kesit görünümünü düzenlerken hangi "nesnelerin kesileceğini" seçmek eskisinden çok daha hızlı.


Elektronik


Autodesk Fusion Electronics çalışma alanlarına yönelik dönüm noktası niteliğindeki güncelleme sürümüne hoş geldiniz. Geliştirici ekibimiz isteklerinizi dinlemeye devam ediyor ve XD uzman ekibimizle birlikte bu sürümün tasarım deneyiminizi optimize edeceğine ve geliştireceğine sizi temin edebiliriz.


Yeni Via Stitching



PCB editörümüz için bazı harika güncellemeleri paylaşmaktan heyecan duyuyoruz. Güç düzlemlerini şekillendirmek için Autodesk Fusion'da takdir ettiğiniz yenilikçi teknikler gibi, PCB'nizin elektriksel ve termal performansını zahmetsizce geliştirmenize olanak tanıyan benzer bir yollu birleştirme yaklaşımı sunuyoruz. Bu yeni özellik sayesinde, DRC yönergelerine bağlı kalarak birleştirme alanlarını hassas bir şekilde tanımlayabilir ve daha karmaşık tasarımların üstesinden gelebilirsiniz; böylece PCB tasarımınızı güvenle ve kolaylıkla bir sonraki seviyeye taşıyabilirsiniz.


Çapraz seçim



Elektronik çalışma alanında iki alan öne çıkıyor: şematik ve PCB editörü. Fusion Electronics ile kesintisiz, senkronize bir bale yaparak birindeki herhangi bir değişikliğin diğerine mükemmel bir şekilde yansımasını sağlarlar ve projenizin yolunda gittiğine dair size tam bir güven verirler.


Peki ya bir gün yoldan çıkarlarsa? Endişeye gerek yok – Fusion Electronics sizi derhal uyarır ve adımlarınızı zahmetsizce yeniden kazanmanız için hızlı bir senkronizasyonda size rehberlik eder.


Varlıkları Schematic ile PCB arasında çapraz araştırmak için sezgisel bir yol taleplerinizi duyduk ve bunun yeni varsayılan seçim seçeneği olarak burada olduğunu duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Şematikte bir varlık seçin ve 2D PCB'de seçilmesini izleyin. Bu iki yönlü bir yoldur; 2D PCB'den şematiğe kadar bağlantı da bir o kadar sezgiseldir.


İster sekmeleri değiştirin, ister çalışma alanınızı biri şematik, diğeri PCB'yi gösteren çift monitöre dağıtın, çapraz tarama özelliği iş akışınızı kusursuz bir şekilde bütünleştirir. Bu ağı şematikten panoya kadar takip etmek çok kolaydır, tasarım sürecinizi daha sorunsuz ve deneyiminizi daha keyifli hale getirir.


Fusion Electronics'in en son yenilikleriyle tasarım sürelerinizi kısaltmaya ve tasarım deneyiminizi geliştirmeye hazır olun.


Ped yönetimi



Halka şeklindeki halkalar için Tasarım Kuralı Kontrolü ayarlarında oyunun kurallarını değiştiren bir güncelleme sunmaktan heyecan duyuyoruz; işlevsel olmayan pedlere yönelik yenilikçi seçenekle tanışın. Bu pedler ve vialar elektriksel bağlantı yapmadan iç katmanlardan geçer. Bu geliştirmeyle artık bu tür pedler ve kanallar için halka şeklindeki halka boyutunu küçültebilir, dahili katmanlarınızda yönlendirme için değerli alan kazanabilir, Yüksek Yoğunluklu Ara Bağlantı (HDI) PCB'lere yönelik desteği düzene sokabilir ve yüksek yoğunluklarda geri dönüş ve ekleme kayıplarını azaltabilirsiniz. frekanslar. Bu stratejik özellik, özellikle GHz aralığı uygulamalarında tasarım verimliliğinizde devrim yaratacak şekilde tasarlanmıştır.


Spice güncellemesi



Autodesk Fusion'ın şematik düzenleyicisindeki SPICE simülasyon yeteneklerinde önemli bir gelişme olduğunu duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Tasarım performansını simüle etme ve doğrulama konusundaki hassasiyetiyle tanınan SPICE motoru artık çok istenen bir özelliği içeriyor: simülasyon sonuçlarınızı dışa aktarma yeteneği. Bu, elektronik tablolardaki simülasyon verilerini titizlikle yönetmenize olanak tanır ve bu verileri dokümantasyon veya derinlemesine analiz için paha biçilmez bir varlık haline getirir.


Faz bilgilerinin rahatlıkla dereceye dönüştürüldüğü simülatörden ham veriler alırsınız. İçiniz rahat olsun, bu veri dışa aktarma işlevi, desteklenen tüm simülasyon türlerine yayılarak simülasyon süreciniz için yeni ufuklar açar.


lütfen aşağıdakilere dikkat edin:

  • Dosya varsayılan olarak yerel İndirilenler klasörünüze kaydedilecek ve <tasarım dosyası adı + sürüm numarası + simülasyon türü>.csv olarak adlandırılacaktır.

  • Akımlar ve gerilimler birlikte gruplandırılır ve gruplar halinde alfabetik olarak sıralanır

  • X ekseni değeri her zaman ilk satırda listelenir

  • Birimler ayrı sütunlarda V, A, s, Hz, derece olarak verilmiştir.

  • Veriler, çıktı alınmadan önce derecelere dönüştürülen faz haricinde, doğrudan simülatörden ham olarak alınır.


Taşırken döndürmek için klavye kısayolu


Siz istediniz ve biz teslim ettik! Artık izleme paneliyle hareket ettirerek sürükleme sırasında seçilen varlıkları döndürmek için BOŞLUK tuşunu kullanabilirsiniz.


Elektronik panelleri yeniden boyutlandırma işlemleri iyileştirildi



Bu güncellemeden önce, elektronikteki panelleri pencereden çıkarıldığında veya "yüzerken" yeniden boyutlandırmak zordu. Bir hata vardı ve düzeltildi ve artık kayan panellerin veya eşit derecede kayan sekmeli panel gruplarının kenarlarını düzgün şekilde yeniden boyutlandırabileceğinizi bildirmekten mutluluk duyuyoruz. Bazen bunlar küçük şeylerdir ve bu, elektronikteki panellerle etkileşimde bulunurken daha sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sağlamaya yardımcı olacaktır.


Üçüncü taraf araç paneli sorunları düzeltildi


Ultra Librarian aracı gibi üçüncü taraf eklentileri kullananlarınız için, bu panellerin bazı durumlarda boş kalması, olmaması gerektiğinde diğer panellerin üst üste gelmesi ve birkaç başka sorun gibi birkaç can sıkıcı sorunu vardı. Tüm bu sorunlar düzeltilen aynı temel sorundan kaynaklanıyordu! Bu, bu önemli eklentileri kullanma deneyiminin artık çok daha sorunsuz olduğu anlamına geliyor.


Çapraz konuşma analizi (Sinyal Bütünlüğü Uzantısı)


Autodesk Fusion'da Ansys tarafından desteklenen Signal Integrity eklentisi, sinyal bozulmasını tahmin edip azaltarak PCB tasarımını iyileştirmek, cihaz güvenilirliğini ve performansını artırmak için empedans öngörüleri ve diğer parazitik değerleri sunar.



En son güncellemede, Ansys Solver'ı kullanmaya ve kritik performans izleri için Kaplin analizini uygulamaya devam ediyoruz. Bu ekleme, sinyal bütünlüğünün ve elektromanyetik etkileşimlerin daha hassas analizine ve optimizasyonuna olanak tanıyarak optimum tasarım performansı ve güvenilirliği sağlar. Tasarım süreci sırasında sinyal bütünlüğüyle ilgili zorlukların ele alınması pazara hazırlığınızı güçlendirir.


Üretken Tasarım


Kurulumu basitleştirmek için yeni başlangıç ​​şekli seçeneği (Simülasyon Uzantısı)



Birçok kullanıcının mevcut bir tasarımı hafifletmek için Üretken Tasarım'a baktığını biliyoruz. Senaryolarda, orijinal tasarım amacının kaybolmamasını sağlamak için engelleri ve korumaları hazırlamak genellikle çok fazla modelleme gerektirebilir. Bu güncellemede, mevcut tasarımların yalnızca malzemeyi kaldıracağımız başlangıç ​​şekilleri olarak kullanılmasına olanak tanıyan bir seçenek ekleyerek bu süreci basitleştirme yolunda ilk adımımızı atıyoruz. Bu hala yükler ve kısıtlamalar için korumaları modellemenizi gerektirse de, yeni tasarımın mevcut tasarım çerçevesi içinde kalmasını sağlamak için artık engellere gerek yok.


Geliştirilmiş döküm üretim kısıtlaması (Simülasyon Uzantısı)



Döküm üretim kısıtlaması iyileştirildi ve artık tüm Üretken Tasarım kullanıcılarına ticari olarak sunuluyor. Bu sürüm aşağıdaki iyileştirmeleri içerir:


  • Geliştirilmiş şekil kalitesi ve hesaplama performansı

  • Geliştirilmiş yetenekler. Yayınlama artık aşağıdakilerle çalışıyor:

  • Nokta kütlesi


Simülasyon

Senkronize animasyon artık enjeksiyon kalıplama simülasyonu için karşılaştırmada mevcut (Simülasyon Uzantısı)

Enjeksiyon Kalıplama Simülasyonu > Sonuçlar > Karşılaştır > Animasyonları Senkronize Et



Enjeksiyon Kalıplama Simülasyonu etütlerinin sonuçlarını karşılaştırırken artık Karşılaştırma ortamında Dolgu Animasyonu sonucunun animasyonunu senkronize edebilirsiniz. Birden fazla sonuç penceresindeki animasyonlar karelerle senkronize edilir. Herhangi bir Karşılaştırma penceresinde etkin bir Doldurma Animasyonu sonucu yoksa, o pencere için animasyonları senkronize etmek üzere bir animasyonlu sonucun seçilmesi gerektiğini belirten bir gösterge görüntülenir.


Simülasyon ön kontrolü artık yüzen gövdeleri tanımlıyor ve blok çözümünü yapıyor (Simülasyon Uzantısı)



Yapısal simülasyonları çalıştırırken, modeliniz uygun şekilde sınırlandırılmamışsa sıklıkla hataları çözmeyle karşılaşırsınız ve bu da "yüzen" cisimler durumuyla sonuçlanır. Önceden, Ön Kontrol iletişim kutusunda bunun için bir uyarı veriyorduk ancak yine de çözümü çalıştırmanıza devam etmenize izin veriyorduk. En son güncellemeyle, artık yüzen bir cisim algılandığında Ön Kontrol iletişim kutusunda bir Hata ile çözümü engelleyeceğiz. Modelinizi doğru şekilde sınırlamanıza yardımcı olması için Ön Kontrol iletişim kutusunda sağlanan önerileri kullanabilirsiniz. Eğer “rijit cisimleri kaldır modunu” aktif hale getirirseniz çözümü engellemeyiz, sadece uyarı veririz.


Yarı statik olay simülasyonu iş arızası için geliştirilmiş hata mesajı (Simülasyon Uzantısı)



Yarı Statik Olay Simülasyonu işi dahili enerji olmaması nedeniyle başarısız olduğunda görünen hata mesajını iyileştirdik. Bu hata, çözücü hiçbir iç enerji tespit etmediğinde tetiklenir; bu, elastik deformasyonun olmadığı anlamına gelir. Hiçbir yük doğru şekilde tanımlanmadığında, temas noktaları tanımlanmadığında veya gövdeler arasında büyük bir boşluk varsa (temas nedeniyle gerinim enerjisinin oluşması için yeterli zaman süresi yoksa) bu durum meydana gelebilir. Hatayı çözmenize yardımcı olacak bazı ek eylemlerin yanı sıra ek bağlam sağlamak için hata mesajını geliştirdik.


Senkronize etme sonuçları artık elektronik soğutma simülasyonu (Simülasyon) için karşılaştırma'da mevcut


Elektronik Soğutma Simülasyonu > Sonuçlar > Karşılaştır > Sonuçları Senkronize Et



Elektronik Soğutma Simülasyonu çalışmalarının sonuçlarını karşılaştırırken, tüm karşılaştırma pencerelerinde görüntülenen sonuçların etkin penceredekilerle senkronize edileceği sonuçları senkronize edebilirsiniz. Etkin pencereden sonuçların değiştirilmesi, tüm karşılaştırma pencerelerindeki sonuçların değişmesine neden olur. Belirli bir çalışmada bu sonuç mevcut değilse, o çalışmanın penceresinde aynı sonucu gösteren bir simge görüntülenecektir.


Enjeksiyon kalıplama simülasyon malzemesi veritabanı güncellendi 


Enjeksiyon Kalıplama Simülasyonu malzeme veritabanı, hem malzemeler hem de üreticiler hakkında daha kapsamlı bir veritabanı sağlayacak şekilde güncellendi:  

  • Eklenen toplam Yeni Malzeme sayısı: 175 

  • Güncellenen toplam Materyal sayısı: 132 

  • Silinen Materyallerin toplam sayısı: 57 

  • Yeni Üreticiler eklendi: 5 

  • Üreticiler silindi: 3 

  • Yeni Toplam Malzeme Sayısı: 12966  

  • Yeni Toplam Üretici Sayısı: 598 


Üretim


Tutucu ve montaj ölçme uzunluğu


Bir frezeleme takımı tutucusu oluştururken veya düzenlerken, artık tutucunun bölümlerini dahil ederek veya hariç tutarak veya doğrudan bir ölçüm uzunluğu girerek bir ölçüm uzunluğu tanımlayabilirsiniz. Halihazırda mevcut olan frezeleme takımı tutucuları için ölçü uzunluğu, tüm tutucu bölümlerinin toplam uzunluğu olarak ayarlanacaktır.



Ayrıca freze takımı tanımlarına, freze takımı tutucusunda ayarlanan ölçü uzunluğu artı freze takımının çıkıntılı uzunluğu (Tutucunun Altındaki Uzunluk) olarak tanımlanan Montaj Ölçer Uzunluğu'nu da ekledik. Tutucu ölçü uzunluğu, tutucu uygulandıktan sonra düzenlenemez; dolayısıyla montaj ölçü uzunluğunda yapılan herhangi bir düzenleme aynı zamanda Tutucunun Altındaki Uzunluğu da güncelleyecektir.




Manuel incelemeyi kaydet: yalnızca seçilen denetimi göster


Birçok farklı ölçümle bir dizi Manuel Muayene ölçümünü kaydederseniz, grafik ekran kalabalıklaşabilir ve incelenecek mevcut öğenin takibini zorlaştırabilir. Bu sorunla mücadele etmek için 'Yalnızca seçili incelemeyi göster' şeklinde yeni bir seçenek uyguladık; bu, diğerlerini gizleyerek mevcut denetim öğesinin görselleştirilmesini kolaylaştırdı. 


Çoklu açık zincirler için yönleri çevir


Bu, açık zincirler için Geometri Seçimleri işlevselliğinde yapılan bir iyileştirmedir. Zincirin yönü takım yolunun yönünü belirler ve bir okla gösterilir. Bazen açık zincirin yönünü ve sonuçta ortaya çıkan takım yolunu tersine çevirmek gerekebilir; önceden bu, her zinciri ayrı ayrı seçip düzenlemenizi gerektiriyordu. Birçoğunuz aynı anda birden fazla açık zinciri düzenleme yeteneğini talep ettiniz ve bu güncellemeden itibaren bunun bir 'Yönleri Çevir' komutu aracılığıyla uygulandığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu komut birden fazla açık zincir seçildiğinde kullanılabilir. 


Simülasyona hazır makineler için basitleştirilmiş düzenleme iş akışları 


Simülasyona hazır makineleri düzenlemenin işleyişinde bazı değişiklikler yaptık; bu, bağlantılı modelin güncellenmesi gerekmeden makine tanımında değişiklik yapmanın artık mümkün olduğu anlamına geliyor. Ayrıca artık bir makinenin makine simülasyonu için kullandığı modeli değiştirebilir ve Makine Tanımı iletişim kutusunun yeni model sekmesinde Makine Üreticisine erişebilirsiniz. 


Bu, makine kütüphanesindeki makine verilerinin her zaman güncel olmasını sağlayarak simülasyona hazır makinelerde değişiklik yapmanın güvenilirliğini artırır. Artık Makine Kitaplığı'nın Belge klasöründeki makinelerde, Makinelerim klasöründeki makinenin örneğini etkilemeden değişiklikler yapabilir ve makine ayarlarının belirli bir parça için ayarlanmasına olanak tanıyabilirsiniz. Not: Makinenin işlem ağacındaki makine düğümünden güncellenmesi artık yalnızca bağlı modeli günceller. Güncellenmiş bir makineyi belgenizde kullanmak için önce onu Makine Kitaplığı'nın Belge klasöründen kaldırmanız ve makineyi Makinelerim'den yeniden seçmeniz gerekir. 


Gelişmiş talaş ve döner kontur için değişiklikler (İşleme Uzatması)




Artık Gelişmiş Talaş ve Döner Kontur takım yollarını Kırp, Geçişleri Sil ve Giriş Noktalarını Taşı değişikliklerini uygulayarak optimize etmek mümkün. Bu güncelleme, Gelişmiş Talaş ve Döner Kontur'u diğer stratejilerde sunulan modifikasyon yetenekleriyle uyumlu hale getirir.


Tornalama

Yeni diş açma torna takımı uç parametreleri



Fusion'ın tornalama diş açma takımlarını temsil etme becerisinde giderek artan bir gelişme olarak, tornalama diş açma kesici uçlarına birkaç yeni parametre ekledik. Artık minimum ve maksimum diş adımını tanımlayabilirsiniz; burada maksimum diş adımı kesici uç geometrisini değiştirirken minimum diş adımı dokümantasyon amacıyla kullanılabilir. Ayrıca önceden kodlanmış olan diş profili açısını ve uç yarıçapını da ayarlayabilirsiniz. Ayrıca düz boyutun kullanıcı tarafından düzenlenebildiği nokta veya düz uç için yeni seçenekler de mevcuttur. Bunun dünyada var olan tüm diş açma kesici uçları için bir çözüm olmadığını biliyoruz, ancak daha önce tanımlanması zor veya imkansız olan birçok kesici ucun daha iyi temsil edilmesine yardımcı olması gerektiğini biliyoruz.


Profil son işlemini tornalamak için çıkış açısını değiştirerek "Tavsiyenin stoku kesmesine izin ver" işaretlendiğinde çıkışlar oluşturun


Tornalama profil ince işleme operasyonlarında, eğer bir çıkış modelde oluk açacaksa, hiç bir çıkış oluşturmamak yerine artık modelde bir oyuk oluşmasını önlemek için değiştirilmiş bir açıyla oluşturulacaktır. Bu davranış, girişin oluşturulmasıyla tutarlı olmasını sağlayacaktır. 


Katmanlı üretim


Katkı düzenleme bileşen önceliği



Bir 3D yazıcının yapım alanı veya yapım hacmi içindeki parçaları düzenlemek, baskı hazırlığının önemli bir parçasıdır. Farklı boyutlarda birden fazla bileşenle çalışırken Fusion artık bileşenleri düzenlerken önceliği belirlemenize olanak tanıyor. Bu sürümü kullanarak birim önceliği ve bileşen önceliği arasında seçim yapabileceksiniz. Birim önceliği, bir yazıcının yapım alanı/birimi içindeki en yüksek hacme sahip bileşenleri düzenlemeye başlayacaktır. Bileşen önceliğini kullanırken, Eklemeli Düzenleme iletişim kutusunda her bileşen için çok düşükten çok yükseğe kadar bireysel öncelik ayarlarını manuel olarak belirleme olanağına sahip olacaksınız. Her üç Katkı Düzenlemesi türü; 2D Düzenleme, 3D Düzenleme (Sınırlayıcı Kutu) ve 3D Düzenleme (Monte Carlo), bu sürümde yer alan parça önceliği iyileştirmesini tamamen destekler. 


EOS P serisi SLS makineleri için bileşen başına yazdırma ayarlarını kontrol edin

EOSPRINT yazılımı, MPBF (metal toz yatağı füzyonu) ve SLS (seçici lazer sinterleme) makineleri kullanıcılarının her bileşene parametre profilleri oluşturmasına ve atamasına olanak tanır. “EOSPRINT for Autodesk Fusion” uygulaması, bu parametre profillerinin bir yazdırma ayarında gövde ön ayarları olarak Autodesk Fusion'a aktarılmasına olanak tanır. Geçmişte birden fazla gövde ön ayarına sahip yazdırma ayarları, Autodesk Fusion içindeki EOS'un MPBF makineleriyle sınırlıydı. Bu sürümle birlikte, bir EOS SLS makinesiyle ek kurulumlar için bileşenlere gövde ön ayarları atayabileceksiniz. Bu işlevselliği kullanarak EOS kullanıcıları, EOS parametre profillerini EOSPRINT'ten Fusion'a aktarabilecek ve bu parametre profillerini istedikleri parçaya atayabilecekler. Bu iyileştirme, Autodesk Fusion'daki tüm EOS makineleri için EOSPRINT parametre profillerinin tam entegrasyonunu tamamlıyor. 


Post İşlemciler ve Makine Simülasyonu



En son post işlemci ve makine güncellemelerini mi arıyorsunuz? Bu Mart ayında, ücretsiz olarak sunduğumuz açık kaynaklı Post İşlemcilerin ve Makinelerin çoğuna yönelik tonlarca yeni güncelleme ve iyileştirme yayınladık. Bu sürümde Genel Post İşlemciler, Frezeleme Post İşlemcileri ve Torna Post İşlemcileri de dahil olmak üzere post işlemcilere yönelik iyileştirmeler bulacaksınız. Ayrıca Makine Kitaplığımıza yeni makineler ekledik, İş Tutma kitaplığımızı güncelledik ve Autodesk CAM Post Processor motorunun işlevselliğini geliştirdik.     


21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page