top of page

Autodesk Fusion ile Teknik Resim Otomasyonu!

Teknik Resim Otomasyonunun artık mevcut olduğunu duyurmaktan mutluluk duyuyoruz!


Teknik Resim oluşturmanın sıkıcı adımlarını otomatikleştirerek size önemli ölçüde zaman kazandırır. 2024 Fusion Yol Haritamızda Autodesk AI vizyonumuzu paylaştık ve Teknik Resim, tasarım ve mühendislik iş akışlarında zaman alan görevleri otomatikleştirmenin yeni yollarını size sunma hedefimizin büyük bir parçası.


Teknik Resim Otomasyonu birçok kullanışlı avantaj sunar ve en iyi yanı, herhangi bir kurulum gerektirmeden kutudan çıktığı gibi çalışmasıdır. Bu, özelliği mevcut şablonlarınızla deneyebileceğiniz veya yeni şablonlar oluşturabileceğiniz anlamına gelir. Tercihlerinize uyacak şekilde tamamen özelleştirilebilir.



İlk bakışta, Teknik Resim Otomasyonunun sizin için otomatik olarak yapacağı şeylerden sadece birkaçı:


  • Bir modeldeki her bileşen için teknik resim sayfalarınızı oluşturun ve düzenleyin

  • Sac levha açılımlarını ve büküm tablolarını yerleştirin

  • Montajlar için parça listelerini ve balonları yerleştirin

  • Sac levha büküm tablolarını ve kimliklerini yerleştirin

  • Teknik resim için bileşenleri en iyi yöne döndürün

  • Merkez çizgileri ve işaretleri uygulama

  • Uzun bileşenleri kırın

  • Görünümleri ölçeklendirin ve bunları sayfaya yerleştirin

  • 'Üretken' tarzda boyutlandırma stratejileri oluşturun


Şimdi Fusion'da Teknik Resim Otomasyonuna Nasıl Başlayacağınızı İnceleyelim.


Teknik Resim otomasyonundan en iyi şekilde yararlanmak için bir şablon oluşturun. Bu isteğe bağlıdır ancak şablonlarınızı önceden ayarlarsanız, her teknik resim oluşturduğunuzda çizim tercihlerinizi sıfırdan ayarlamanıza gerek kalmaz.


Şablonun Belge Ayarlarındaki seçenekleri dikkate alan mevcut bir şablonla başlayabilir, sıfırdan bir şablon başlatabilir veya bir tasarımdan teknik resim oluşturabilirsiniz.



Fusion Drawing Template

Otomasyon Ayarlarınızı Belirleme


Bir şablonunuz olduğunda otomasyon ayarlarınızı belirleyebilirsiniz. Teknik Resim Otomasyonu ayarları 'İleride Oluştur' şeklindedir; bu, ayarların mevcut Teknik Resme uygulanmayacağı anlamına gelir; oluşturulan bir sonraki Teknik Resme uygulanacaktır.


Şablonunuzdaki ayarların Teknik Resim oluşturmak için kullanıldığını unutmayın. Bir Teknik Resimdeyken Otomasyon ayarlarında değişiklik yaparsanız, şablonunuzda görünmeleri için 'Şablona Gönder' seçeneğini seçtiğinizden emin olun.


Otomatik Boyutlandırmalar Komutu


Teknik Resim Otomasyonu, otomatik ölçülendirme veya otomatik olarak oluşturulan ölçülendirmeleri ayarlamak için kullanabileceğiniz Otomatik Ölçülendirmeler adı verilen güçlü bir komut sunar. Teknik Resimlerinizin otomatik boyutlandırmaya sahip olmasını istemiyorsanız 'Otomatik Boyutlandırma' seçeneğinin işaretini kaldırmanız yeterlidir.


Teknik Resim Otomasyonu ve Bağlantı Elemanları


Teknik Resim Otomasyonunun, Autodesk bağlantı elemanı kütüphanesindeki standart bağlantı elemanlarını göz ardı ettiğini unutmayın. “İhmal listesi” (Belge ayarlarında), belgelemek istemeyebileceğiniz diğer bölümlerin kaldırılmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bu liste, yok sayılacak ek bileşenleri ayarlamanıza olanak tanır. Varsayılan ayarlar “Cıvata, Vida, Somun veya Pul”dur. Bu liste özelleştirilebilir ve Teknik Resim şablonunda ayarlanmalıdır. “İhmal listesi” adı geçen herhangi bir bileşen için Teknik Resim oluşturmayacaktır.



Fusion Doküman Ayarları

Teknik Resminiz hazır olduğunda inceleyebilir ve gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz. Sayfadaki nesneleri otomatik olarak yeniden düzenlemek, yeniden sıralamak ve/veya yeniden boyutlandırmak için Düzenle komutunu da kullanabilirsiniz.


Daha fazla bilgi edinmek için Teknik Resim Otomasyonu ile ilgili Fusion Yardım Belgeleri sayfasını ziyaret edin.

51 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page